Ana sayfa Güncel

Tanzim Satış Sistemi Sayesinde Fiyatlar Düşecek mi?


Tanzim satış sistemi kapsamında belediyeler ve kamu kurumları halka ucuz meyve ve sebze satışı gerçekleştirecek. Bu sistem sayesinde piyasada iki üç katı fiyatına çıkan meyve ve sebzeler, halka tarladaki fiyatından satılacak. Ancak burada farklı bir soru işareti ortaya çıktı. Tanzim satış sisteminin gelmesiyle piyasadaki ürünlerde fiyatların düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu.

Tanzim Satış Sisteminin Adı Yetti

Tanzim satış sistemiyle kamu kurumlarının sebze ve meyve fiyatlarına müdahale edeceği açıklandığı gibi hemen piyasalarda etkisi görüldü. Daha sistemin adı konduğu andan itibaren meyve ve sebze fiyatlarında %25 gibi bir azalma ortaya kondu. Bu sebeple tanzim satış sistemi büyükşehirlerde uygulamaya konmaya başladıktan sonra fiyatlar daha da düşecektir. Devlet bu tarz olaylarda müdahalede bulunur ve halkın yararına işler yaparsa halk da devleti destekleyecek ve haksız kazanç elde eden kişiler fazla fiyatı geri çekecektir

Eskiden zor zamanları yaşayanlar bilirler. Karaborsacılar ürünlerin fiyatlarının yükselmesi için ürünleri depolarda tutardı ve halk bulamayınca temel ürünleri çok fazla bir fiyattan kolayca satabilirlerdi. Devlet bu karaborsacılarla uzun yıllar mücadele etti ve artık ülkemiz bu dolandırıcıların elinden kurtuldu. Ancak şimdi de aracıların gereksiz yere birçok ürüne zamlı fiyatlar uygulaması halkın kesesini oldukça zorlayan bir durumdu. Şimdi tanzim satış uygulaması sayesinde kamu kurumları ülkenin her yerinde halka uygun fiyatlara ürünleri sunacak ve bu uygulamayı öne getirenler karaborsacılık günleri gibi tarihe gömülecek.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here